Dana Art Gallery
Dana Art Gallery pe Facebook

ArtistiArte plasticeRaluca Moisoiu

Date personale

5 ianuarie 1975 in Targu-Mures


Pregatire profesionala


Este licentiata in drept, fiind absolventa a Universitatii ,,Lucian Blaga" din Sibiu in anul 1998. In anul 2005 a absolvit cursurile post-universitare, de masterat, ale aceleiasi universitati. In perioada 1998-2008 a derulat si activitate didactica juridica in cadrul universitatilor ,, Petru Maior" din Targu-Mures si ,,George Baritiu" din Brasov. Din septembrie 1999, a fost numita magistrat, in prezent fiind procuror in cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Mures

Pregatire artistica


A urmat cursuri private de desen si pictura in timpul liceului, sub indrumarea artistului grafician Ion Petru Pop. A absolvit cursurile Scolii Populare de Arta din Targu-Murees, sectia Foto-Imagine, clasa lui Cezar Buliga, in anul 2010, si ale sectiei pictura, clasa Luciei Calinescu, in anul 2011.

Expozitii personale


A organizat expozitii personale de fotografie, grafica si pictura, intre anii 2010-2013, in galeriile: ,,Artemis Caffe", ,,Unirea" sau gazduite de spatiile expozitionale de la Hotelul Grand, Hotelul Continental, Casa de Cultura ,,Mihai Eminescu", Redactia ziarului "Cuvantul Liber", toate din Targu-Mures, precum si la Primaria Sighisoara.

Expozitii de grup in tara


Intre anii 2010-2014, a participat la mai multe expozitii de grup, fotografice sau de arta plastica, gazduite de galeriile ,,KromArt" din Mures Mall si ,,Unirea", Prefectura Mures, Galeria Camera K`Arte din Targu-Mures.
Incepand cu anul 2014 este membra fondatoare a grupului de arta vizuala Atelier4Team din Targu-Mures. Impreuna cu acest grup a participat la organizarea si realizarea a doua proiecte artistice, expunand alaturi de ceilalti artisti si asigurand partea de fotografie si promovare a evenimentelor. Unul dintre proiecte se intituleaza "Turul Atelierelor" si a derulat patru etape. In luna aprilie 2015, este programata o expozitie de prezentare a etapelor proiectului si a noilor lucrari realizate intre timp de membrii sai. Celalalt proiect este, la fel, in desfasurare, si se afla sub egida conceptului "Out of the Box" si a parcurs doua etape expozitionale, la Galeria de arta contemporana din Turnul Fierarilor, Sighisoara si la Galeria Camera K'Arte din Targu-Mures. Mai multe despre grupul Atelier4Team si viziunea sa se poate accesa pe pagina de internet a acestuia, www.atelier4team.com

Expozitii de grup in strainatate

A participat la "International Art Fair Oxford", organizat de Global Art Agency, în perioada 07-09.02.2014 la Oxford, Marea Britanie.
In strainatate, a expus in perioada 06-17.11.2013, la Brick Lane Gallery, Londra, Marea Britanie, in cadrul unei expozitii de grup intitulate "Art in Mind".

 

Website

http://www.ralucamoisoiu.com/ro/index.php

 

„...daca studiem cu atentie temele de inspiratie, colega mea este deschisa asemenea avangardistilor catre recrearea unei lumi noi, complete si rasunand de blestematele ecouri ale civilizatiei moderne. Curiozitatea artistei nu se opreste la conveniente, ci sondeaza limitele trairilor, in alienarea infernului citadin...In cautarile sale, Raluca Moisoiu incearca sa „trateze" nemijlocit „lucrurile", renuntand la orice semn de prisos, cultivand imaginea care traduce pe durata unei clipe un intreg complex de ordin intelectual si emotional, incearca sa-si gaseasca un drum personal care sa o duca spre modernitate. Asemenea avangardistilor, descalifica trecutul si uneori actualitatea imediata, experimenteaza diverse conexiuni cu poezia lui Nichita Stanescu. Lucrarile sale mai amintesc, din cand in cand, de scoala graficianului Ioan Pop, cu semnele si simbolurile pline de sensuri...Foarte inventiva, ea opteaza pentru o arta spontana, fara pretentii, refuzand arta obisnuita sau imitatiile culturale, aruncand peste bord structurile logice si definitiile estetice. Artista doreste sa fie Ea, sa fie cu totul originala...Asezata sub semnul iubirii, artista isi doreste perechea care inaripeaza. Ochiul, inima, vis de pereche si coloana nesfarsita a iubirii..."

Vasile Muresan- pictor, sculptor, muzeograf.


"...Raluca se joaca. Si se joaca atat de frumos! Blaga spunea, parca „sa joci popice cu planetele"... Cam asa! Tablourile ei sunt plin de sori, de stele, de izvoare - ori poate de discrete urme ale lacrimii, caci unele flori au si ghimpi. Se joaca Raluca, ore si zile, si nopti, se simte acolo, in panza, un tremur, ca in muzica lui Debussy, ori ca in panzele lui Seurat, ori ca la Barbizon, dar, paradoxal, ma gandesc si la clipa cand s-ar putea indragosti de plutirile lui Chagall ori de geometriile lui Paul Klee sau Vassarely. Nu ca ar cobori de acolo, desi fiecare dintre noi coboram din „mantaua" cuiva, ci fiindca, temperamente artistice fiind, ne indragostim in fiecare secunda de frumusete, oricat de diferite ar fi formele ei. In plus, dincolo de vibratie, in panzele Ralucai, ca si in fotografiile ei, se simte, se vede fericita impletire a unei memorii genetice, mostenite de la parinti cultivati, cu IQ-uri remarcabile, cu o sensibilitate lucid convertita intre barierele, nescrise, ale gestului artistic de cea mai buna calitate.
Raluca Moisoiu este un artist adevarat. Ea se cauta inca, nu fiindca e tanara, ci fiindca asa e firesc. Cel care nu cauta vesnic izvoadele fermecate ale vietii, ale TRAIRII, e trist si sarac, incapabil de a darui si de a se darui. Iar aici avem un artist generos, care ne-a umplut sufletele cu frumusete, culoare si lumina. Ii multumim!..."

Mariana Cristescu, sef sectie cultura cotidianul „Cuvantul Liber", jurnalista, scriitoare.

http://www.ralucamoisoiu.com

 

 RO EN
© Copyright Dana Art Gallery 2015. Toate drepturile rezervate. Design si programare.