Dana Art Gallery
Dana Art Gallery pe Facebook

Evenimente - Capul de pantera/Panther HeadCapul de panteră este un nou exerciţiu despre vedere şi contextele pe care le creează aceasta.


În spaţiul Galeriei 26 (Str. Dr. Staicovici, Nr. 26, Bucuresti) , Bogdan Teodorescu şi Silvia Costin prezintă o instalaţie compusă din cîteva piese în volum şi un tablou.


Vernisajul are loc, vineri, 14 octombrie 2011, ora 19.30.


Aproape toate piesele sînt acoperite cu un model care imită blana de leopard (panthera pardus) prin care se evită desigur, contactul direct cu tabloul. Acesta este avantajat de poziţia sa centrală şi difere...nţa mediului folosit pentru a fi creat, dar contextul asemănător unui exemplu de op-art forţează ordinea de receptare. Instalaţia poate fi luată şi drept o strategie de camuflaj ori un eseu despre bulversare, în ciuda aparentei rigori. Într-un anumit sens Capul de panteră pune în discuţie noţiuni şi expresii precum ce este important?, distanţa sau iluzia, incluzînd bineînţeles şi notele de ridicol şi gravitate pe care le presupun.


Silvia Costin (n.1980) şi Bogdan Teodorescu (n.1980) locuiesc în Bucureşti. Lucrează independent, dar colaborează din 2001.


 
RO EN
© Copyright Dana Art Gallery 2015. Toate drepturile rezervate. Design si programare.