Dana Art Gallery
Dana Art Gallery pe Facebook

Evenimente - Concept EBienale în cadrul Festivalului Internaţional George Enescu Bucureşti, ediţia 2011


Proiectul EBienale îşi propune promovarea mediului artistic românesc universitar, prin organizarea expoziţiei "Mesaj codat"/"Encypted message".
Bienala Enescu invită profesorii şi studenţii Universităţilor de Arte din România să participe la prima expoziţie, în Septembrie 2011 a proiectului dedicat artelor vizuale, în cadrul Festivalului şi Concursului Internaţional George Enescu 2011, festival care se afla la o ediţie aniversară, împlinind 20 de întâlniri cu publicul meloman.
Fiind prima ediţie EBienale, Festivalul propune o tematică liberă, prin care studenţii UNAB îşi pot prezenta proiectele de cercetare artistică alături de profesorii lor, întru-un cadru cu totul deosebit. Tema opţională "Mesaj codat"/"Encypted message" propune o investigare a mesajului. Tehnicile abordate in proiectele de arte vizuale vor fi diverse, EBienale propunând publicului de festival o întâlnire inedită cu mediul experimental artistic, proaspăt şi îndrăzneţ al faculăţiilor de arte dar si cu cativa artisti straini invitati.
Festivalul George Enescu oferă astfel, studenţilor şi profesorilor Universităţilor de Arte spaţiile unde se vor desfăşura Concursurile şi concertele care au loc odată la fiecare doi ani în Bucureşti aducând pe scenele Sălii Palatului, Atheneului Român, Sălii Radio, Operei Române şi Teatrului Naţional nume mari ale mediului interpretativ muzical internaţional.
Totodata Festivalul George Enescu şi EBienale au plăcerea de a anunţa parteneriatul cu Muzeul Naţional de Artă al României, prin organizarea unei expoziţii cu lucrări din colecţia Muzeului Naţional selectate de curatorul Alina Skultety, într-un concept expoziţional care doreşte sa creeze o punte în plan vizual între cele două fenomene artistice care se întalnesc în septembrie 2011.
Atragerea publicului meloman spre contactul cu arta vizuală contemporană, şi în acelaşi timp, conectarea publicului consumator de artă vizuală de fenomenul muzical clasic este un punct pe care Festivalul George Enescu şi-l propune, prin EBienale.
Septembrie 2011, va însemna, în Bucureşti, o confluenţă puternică a artelor şi o miraculoasă transformare pentru viaţa centrului capitalei.
Festivalul George Enescu vă asteaptă în sălile de concerte şi vă invită să parcurgeţi expoziţiile EBienale!

Inscrierile, incheiate in 30 iunie 2011, au reunit peste 80 de aplicanti din toata tara, urmand ca in 15 iulie sa fie anuntate rezultatele finale pe site-ul oficial al EBienale http://ebienale.festivalenescu.ro/.


EBienale se bucura de un parteneriat cu Danaart Gallery, parteneriat prin care expozanti in EBienale si membrii Danaart se bucura de suportul acestei galerii.
Intre parteneriate mentionam Qlassrom (care a facut posibila imaginea EBienale), SF Travel, Modernism.ro, Artwe
http://ebienale.festivalenescu.ro/sponsori.html


Ilina Schileru
Curator EBienale


 
RO EN
© Copyright Dana Art Gallery 2015. Toate drepturile rezervate. Design si programare.