Dana Art Gallery
Dana Art Gallery pe Facebook

Evenimente - Psycho-vegetal spaces , DANIEL CRACIUN


DanaArtgallery si Metropolis Art Collection ( Metropolis Centre – Str. Grigore Alexandrescu nr . 89-97, langa Readers Cafe ) va invita sa vizitati expozitia artistului Daniel Craciun Psycho-vegetal spaces (O noua privire asupra naturii II).
Expozitia va fi deschisa intre 3 iunie- 26 iunie 2014.
Vernisaj - 3 iunie, ora 19 .
Psycho-vegetal spaces ca si concept expozitional, reflecta o stare de simbioza intre : starea de liniste reflexiva si efectul catalictic pe care-l provoaca asupra imaginatiei mele regnul vegetal, alaturate oniricului ori neoexpresionismului ca limbaje plastice sau stari in sine ce ma domina si caracterizeaza vizual si chiar personal; dat fiind ca o parte din noi este vis si subconstient. Motive onirice recurente, extrase din ciclul meu psihedelic convietuiasc aici alaturi de motive sau simboluri vegetale epurate formal, si tratate intr-o cheie ludica ori surreala . Vegetalul sau psichedelicul se inrudesc aici mai ales la nivel imaginal. E o contopire aparent greu conciliabila , dar in adevarata realitate devine fireasca si palpabila. Nu e tocmai usor sa suprapui peste o dominanta general psihedelica, situata intre reveric si dark-menthal, ritmuri si motive cu caracter predominant gestual-neoexpresionist, inclusiv la nivel cromatic.
Termenul spaces din titlu reflecta nu doar un spatiu plastic,in care demersul meu e incadrat, ci si ideea de spatiu-timp,asemenea celui din fizica. Pana la urma propunerea enuntata de titlul expozitiei, reflecta o compatibilitate estetica. Abordarea acestei expozitii desi postmoderna, continua intr-un anumit mod filonul primei mele expozitii O noua privire asupra naturii , ce deschidea la mine ciclul vegetal. De data aceasta e vorba de o privire mai complexa , upgradata - in care ramificatiile si implicatiile vizuale tind mai elocvent sa se apropie de metapsihic,de o lume aproape paralela.
RO EN
© Copyright Dana Art Gallery 2015. Toate drepturile rezervate. Design si programare.