Dana Art Gallery
Dana Art Gallery pe Facebook

Evenimente - SIMN 2010


Magicland
Exista magicland? Da, exista. Nu ma minti? Nu te mint. Intra si te vei convinge!
Este o planeta a muzicii noi si artei contemporane
Este un Palat al Creativitatii
Este un loc al entuziasmului si bucuriei
Este o padure a ideilor
Magicland este ceea ce vrem noi sa fie, este ceea ce gasim noi in el, este oglinda noastra.
In Saptamana Internationala a Muzicii Noi, un spatiu neconventional ca Magicland a rasarit in curtea Palatului Cantacuzino dintr-un vis. Cineva a visat ca este posibil. El a devenit posibil pentru a sarbatori a 20-a editie a unui festival dedicat creativitatii momentului prezent si frumusetii ne-limitarii artei.
Magilcland-ul este frumoasa constructie imaginara devenita realitate, unde ne putem intalni pentru a afla cat de fascinanta este puterea creatoare a fiecaruia dintre noi - artist sau spectator. Daca vreti sa va lasati surprinsi veniti in Magicland ! Daca sunteti curiosi, veniti in Magicland ! Daca sunteti tristi sau bucurosi, veniti in Magicland ! Pentru 7 zile el este deschis bucurestenilor pentru a oferi intrebari si raspunsuri, provocari si solutii, surprize, evenimente vii, interactive, unice, originale. Fiecare zi in Magicland este ALTFEL.
Discursul oficial de deschidere din data de 24 mai, de la ora 16 se va gasi pe Calea Cuvintelor ce duce intr-o camera a Secretelor Sonore (Intuition Sound Plastic Installation) - creatie a artistului german Johannes S. Sistermanns. Acesta va inaugura Magicland-ul printr-un performance sonor si vizual ce foloseste materialul plastic ca rezonator al vocii, respiratiei, soaptelor, cuvintelor, sunetelor.
George Kentros si Matthias Petterson din Suedia stau de vorba cu Vivaldi de la distanta anului 2010, spunandu-i ca..."there are no more four seasons"...si de fapt, totul e posibil in Magicland....chiar si un spectacol intr-o cabina telefonica din care sunetele sunt captate printr-o lavaliera, inregistrate si mixate in timp real de sound designerul francez Julien Trambouze, intr-o creatie provocatoare a Vavei Stefanescu. Ce se intampla in cabina, veti putea afla in doua episoade in cursul zilei de 25 mai....cu siguranta sunt surprize.


Muzica electronica si muzica ambientala isi gasesc un cadru potrivit in propunerea expozitiei Galeriei Danaart: Tensegrity (obiecte sculpturale ce pot induce privitorului stari de spirit atemporale). DanaARTGallery va propune o expozitie de pictura sub numele Daniela Zbarcea, instalatii realizate de Ilina Schileru si Alina Manole si o prezentare de costume create de Chris Burlacu.
Fotografiile realizate la acest eveniment vor fi semnate de Ilina Schileru si Alina Manole.

Muzica devine parte a expozitiei, sonorul se impregneaza in vizual si vizualul in sonor, oferind un spatiu in care iti poti alege momentul de popas, miercuri, 26 mai intre orele 14 si 17:30.
Recitalul extraordinar al chitaristului italian Sergio Altamura venit parca de pe "Guitar Planet" (care trebuie sa existe, cu siguranta) confirma faptul ca in Magicland nimic nu este imposibil pe teritoriul artei, magia sonora a solutiilor creative oferind un prilej unic bucurestenilor de contact cu forme de exprimare artistica ce testeaza limitele tehnicii de cant, ale instrumentului, imaginatiei, ajungand la concluzia ca frumusetea artei este tocmai aceea ca ea este ne-marginita. In a doua parte a concertului, doi chitaristi se intalnesc: Sergio Altamura si Sorin Romanescu intra impreuna pe teritoriul muzicii improvizate, pe aleea comunicarii spontane.
O premiera in istoria festivalului Saptamana Internationala a Muzicii Noi o reprezinta prezenta copiilor ca artisti creatori si interpreti. "Expeditie in lumea sunetelor" este titlul spectacolului pregatit si coordonat de catre Thomas Beimel din Germania, ce va fi oferit copiilor si adultilor sambata, 29 mai, de la ora 12. Fantezia si imaginatia copiilor este uimitoare. Ne putem re-naste, re-descoperi, re-inventa prin contactul cu prospetimea si libertatea gandirii, inventivitatii si creativitatii copiilor. Ei descopera sunetele pe parcursul saptamanii si ni le aduc in dar in acest spectacol intr-o poveste care este a fiecaruia dintre noi. Aduceti sunetele voastre in Magicland ne spun copiii! Aduceti-va si pe voi ! Nu va uitati acasa !
"Sambata Sonora" prelungeste starea de incantare, de absorbtie plina de uimire si curiozitate a sunetelor, pe care de aceasta data, Asociatia Jumatatea Plina le aduce in colaborare cu INA-GRM.: muzica electro-acustica ce se asculta cu o "ureche explicita
Ultima zi a festivalului se doreste si ea de neuitat. Este duminica, este o zi de targ....ce se poate gasi in Magicland ? Idei aromate, povesti fara filtru, felii de curaj, elixirul schimbari, talent, inteligenta, firimituri de inocenta....Libertatea este gratis....o primesti la intrare. Artistii expun. Publicul vede, aude, alege.... Ai ceva de spus, de expus? O muzica, un obiect, o poveste? Poti veni la Art Supermarket in data de 30 mai, intre orele 14 - 16.
Veniti si re-veniti, pentru ca evenimentul de inchidere a festivalului are loc tot in Magicland, la ora 20:30. Deja binecunoscutul coregraf libanez Farid Fairuz ofera un spectacol ce propune o noua experienta cu una dintre partenerele sale de scena preferate: Angelika Adalbert din Israel. Prezenta Angelikai la Bucuresti se datoreaza implicarii sale in proiectul ArtDetox Diet Program for your Mind, in care alaturi de Farid Fairuz participa la un soundance performance provocator, pregatit de multa vreme de aceasta pereche artistica despre care s-au auzit multe lucruri ce starnesc curiozitatea. LoveBubbleStory este un succes international al cuplului Fairuz / Adalbert ce va fi asistat de un soundesigner autohton (Sorin Romanescu) - martor activ si transmitator catre public al mesajului implicit si explicit al celor doi performeri.
Se inchide Magiclandul? Este o iluzie ! Tocmai am aratat ca de abia se deschide....si in fiecare zi va fi ALTFEL.
Irinel Anghel


 
RO EN
© Copyright Dana Art Gallery 2015. Toate drepturile rezervate. Design si programare.