Dana Art Gallery
Dana Art Gallery pe Facebook

Evenimente - TENEBRE-Anca Mitroi


DanaArtgallery si DIANEI 4 va invita vineri, 11 aprilie, ora 18.30, la un eveniment literar-artistic, lansare de carte, unde luna acopera tarana de Eva Precub, Editura Karth, 2014, si expozitie de fotografie, TENEBRE de Anca Mitroi.
ANCA MITROI a inceput sa se ocupe de fotografie acum 7 ani, avand expozitii de grup atat in tara, cat si in strainatate, alaturi de alti fotografi romani cunoscuti. Stilul pe care il abordeaza, desi nu este ancorat in realitate, este o extensie a sa, asadar foarte personal.
Abordand un gen nu foarte usor de asimilat si facand abstractie de tendintele comerciale ale fotografiei moderne, Anca Mitroi reușește sa creeze cadre parca inspirate din cele mai tenebroase vise ale trioului Hisperdal, Hibernal, Cuckoo.
Cu resurse fotografice minime, in fotografiile ei accentul este pus pe continutul spiritual al imaginii, forme din umbre si lumini pictate pe suportul fotografic. Recviem-Art
EVA PRECUB a debutat editorial in 2010 la Editura Casa de Pariuri Literare din Bucuresti cu volumul de poezie Aici nu mai locuieste nimeni. Au urmat volumele Daca ti se face teama de intuneric, Editura Ecou, Cluj-Napoca, 2012 si Unde luna acopera tarana , Editura Karth, Bucuresti, 2014.
In noul sau volum de poeme, unde luna acopera tarana, Eva Precub se adanceste si mai tare in noua si tanara literatura fantasy-horror din Romania. In Romania nu exista vreun autor care sa te bage de-a binelea intr-un dans macabru asa cum reuseste Eva Precub. Daca Eva Precub mai cerceteaza in detaliu aspectele extreme ale vietii si ale mortii va ajunge cu siguranta sa scrie cu litere din propriul sange. Dincolo de limitele nebuniei, ale vietii care bunaoara era stabila si avea o traiectorie definitita, dincolo de starile care ating de-a binelea pamantul, Eva Precub locuiste in sentimente. Sentimentele sunt diferente de perceptie a realului si au puterea de a crea o lume in care autoarea nu va poate arata calea.
George Chiriac
Va asteptam in Dianei 4, strada Dianei numarul 4, vineri, 11 aprilie, ora 18.30, la o intalnire cu intunecimea si macabrul!
RO EN
© Copyright Dana Art Gallery 2015. Toate drepturile rezervate. Design si programare.