Dana Art Gallery
Dana Art Gallery pe Facebook

Evenimente - UNZIP THE CITY


UNZIP THE CITY


DanaArtGallery și Metropolis Art Collection vă invită să vizitați expoziția UNZIP THE CITY Daniela Mihai& Roland Vasiliu.
UNZIP THE CITY
Vernisaj: 12 iunie 2019, ora 18:00
Metropolis Art Collection, str Grigore Alexandrescu 89-97, București, în incinta Metropolis Center.
Expoziția va rămâne deschisă și va putea fi vizitată zilnic între orele 12:00 -20:00 în perioada 10 iunie - 30 iunie 2019.


Orașul este compus din mai multe straturi temporale care trăiesc simultan și sunt eclectic asimilate de fiecare dintre noi în funcție de propria percepție și necesitatea de utilizare a acestui spațiu. Fiecare "consumă" într-un mod personal și diferit spațiul care penduleaza între toate aceste straturi care îl compun și diferitele ipostaze care creează o matrice. Modul în care percepem spațiul este subiectiv și variază în funcție de cultura și tipologia personalității fiecărui individ. Interacțiunea cu spațiul locuit, trăit și consumat determină activarea sau dezactivarea acestuia, mobilitatea sau statica acestuia.
In dinamica vieții contemporane, orașul devine un martor al istoriei, al evenimentelor dar mai ales al trăirilor și emoțiilor noastre. Pe scena urbana ne desfășurăm și ne trăim stările, iar gândurile se identifică cu locurile pe care le traversăm. In această metaforă a vieții, trăită în urbanul contemporan, au luat naștere seriile de lucrări concepute de Daniela Mihai. Imagini în straturi suprapuse, alăturate și decupate traduc stări interioare asimilate cu aceste fantasme urbane. Fotografiată, pictată sau recompusă digital, scena urbană se convertește în imagini ce vibrează și trăiesc odată cu artistul. Culoarea devine pe rând lumină și întuneric, îmbrăcând spațiul cu valențe simbolice. Artistul devine călător într-un spațiu personal în care
interiorul se identifică prin exterior și amintirea fuzionează cu prezentul.


Orașul este reconstruit digital în viziunea lui Roland Vasiliu devenind construcție amorfă și simultan mobilă. Staticul se transformă în dinamic contopind timpi și spații diferite într-un bloc unitar. Orașul utopic reprezentat în contrast puternic de umbră și lumină redefinește ordinea urbană topită în forme baroce. Arhitectura eclectică se metamorfozează cu fiecare compoziție realizată asemeni unei scenografii care dezarhivează orașul și-l prezintă asemeni unui poem de tonuri în sunet de contrast.


Daniela Mihai este absolventă a Universității Naționale de Arte București, secția Pictură și în prezent este doctorand în Arte Vizuale la aceeași universitate.


Roland Vasiliu a studiat Design de produs la Universitatea Națională de Arte București, este grafician și lector în cadrul Universității de Arhitectură Ion Mincu, secția Design.


 


 
RO EN
© Copyright Dana Art Gallery 2015. Toate drepturile rezervate. Design si programare.