Dana Art Gallery
Dana Art Gallery pe Facebook

Evenimente - Weekendului Galeriilor, Exerciții de respirație


DanaArtGallery vă invită la vernisajul expoziției Exerciții de respirație al artistei Daniela Zbarcea, expoziție care va fi deschisă in ziua de sâmbăta, 23 aprilie 2016 , ora 18.30 - în cadrul Weekendului Galeriilor.
www.danaartgallery.ro, office@danaartgallery.ro , tel. 0724 271 723
Metropolis Center, Str. Grigore Alexandrescu, nr. 89-97, București
Program de vizitare: Luni- Sâmbătă 12:00-20:00 şi în Weekendul galeriilor : Sâmbătă şi Duminică 12:00- 21:00
Expozitia poate fi vizitata in perioada 23 aprilie -23 mai 2016.
Pe o bază monocromă, Daniela Zbarcea intervine cu pensulații rapide, gestualiste. Volumele rezultă din pensulația liberă sau din urmele lăsate pe pânză de cuțitul de paletă. Pete de culoare - oranj/ roșu/galben - echilibrează compozițiile: ele conturează ritmuri alerte. Ritm și vibrație sunt coagulate în exerciții de respirație. Uneori, scriitura cu tuș sau intervențiile cu creionul scindează ritmul, doar pentru că pictorița somatizează catastrofele naturale pe care le transformă în povești, în narațiuni abstracte. Ea translatează dramele în propriul habitat, anexându-le propriilor trăiri. Fie că sunt explozii solare, cutremure, inundații - un întreg ecosistem tulbure contribuie la fluxul energetic din lucrările Danielei.
Între juxtapunerile și suprapunerile de culoare, între petele de brunuri, griuri sau accentele de galben, Daniela Zbarcea face Exerciții de respirație - sintagmă cu care își intitulează expoziția gestualist-abstractă.
Raluca Băloiu, curator
RO EN
© Copyright Dana Art Gallery 2015. Toate drepturile rezervate. Design si programare.